Ponedjeljak, 22 Srpanj 2024 20:25
Ad Top Header

Dugoselska plivačica s invaliditetom Marija Badrov sudjelovala na tradicionalnom plivačkom maratonu Preko-Zadar: Naša Mare uspješno otplivala svoj prvi maraton

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Marija Badrov, dugoselska plivačica s invaliditetom uspješno je ostvarila još jedan cilj – otplivala je svoj prvi maraton.

 

Tradicionalni 46. plivački maraton Preko-Zadar održan je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te obljetnice Oluje. Sa starta u Preku zaplivalo je 105 plivača i plivačica, među njima i desetogodišnja Mare sa startnim brojem 10. Maraton dug 4,5 kilometara otplivala je za nešto više od sat i pol (1:36). Unatoč valovima problema nije imala. U pratnji na brodu bili su Ivan Štivičić iz Dugog Sela i trener iz Zadra Renato Škulić. Uz ponosne roditelje hrabru djevojčicu bodrio je ujak, poznati glumac Vedran Mlikota te prijatelji iz Preka, obitelj Damira Jeričevića.

Ovo je prvi put da je Marija, inače članica kluba Natator iz Zagreba, isplivala ovako dugu relaciju. Za zahtjevan sportski pothvat pojačano se pripremala. „Trenirala je 5 puta tjedno na, nama najbližem, bazenu u naselju Iver. Došla je spremna. Unatoč naporu, nije se umorila. I mi se ponekad zapitamo od kuda joj toliko energije. Čim je završio maraton, odmah je otišla na kupanje s prijateljima“, kazao nam je njen tata Josip. U kategoriji do 15 godina na cilj je stigla četvrta, ukupno na 66. mjestu.

Plivala je za sve sportaše i osobe s invaliditetom jer sportom se mogu baviti svi, napomenuto je. U maratonu je sudjelovao i invalid Domovinskog rata Oliver Kaštelan iz Splita, a samim time što je došla mlada dugoselska plivačica, sljedeće godine bit će uvrštena kategorija plivača s invaliditetom.

„Osjećam se sjajno, htjela sam plivati ovaj maraton“, izjavila je Mare koju su mediji nazvali junakinjom maratona. I sve to sa svojim zaštitnim znakom – velikim osmijehom. Jer njoj ništa nije teško, ona u plivanju uživa. Nakon zasluženog odmora u mirnom Zagvozdu, odlazi u kamp s reprezentacijom. Prvo natjecanje očekuje je u rujnu.

Ana-Marija Šprihal