Ponedjeljak, 22 Srpanj 2024 19:15
Ad Top Header

Rugvica ugostila street workout prvenstvo- Luka Šimić novi prvak Hrvatske

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zahvaljujući Luki Šimiću i ekipi okupljenoj oko njega, Općina Rugvica ljetos je u Čistoj Mlaci izgradila jedno od najmodernijih street workout parkova, u kojem je moguće rekreativno vježbanje za sve uzraste. Novoizgrađeni park u subotu je bio poprište i državnog prvenstva u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Juniori su se natjecali u freestyle disciplini, dok su seniori svoje umijeće pokazali u freestyle disciplini, repeticiji te u apsolutnim ili ruskim zgibovima.

 

-Nama je prioritetno druženje te poticanje jedni drugih na što bolje izvedbe- rekao nam je domaćin natjecanja Luka Šimić, koji je postao prvakom Hrvatske u freestyle disciplini.

-Nakon godina neuspjeha na natjecanjima, napokon nosim titulu prvaka Hrvatske- sa smiješkom na licu će Luka, na čiju inicijativu je i napravljen ovaj park.

Načelnik Mato Čičak, koji je i sam uveličao ovo natjecanje primijetio je uspjehe Luke i njegove ekipe na Supertalentu, državnom prvenstvu, kao i na Svjetskom kupu u Italiji. Želeći mladoj ekipi omogućiti što kvalitetnije uvjete za rad Općina je financirala izgradnju parka.

-Inicijativu je dao Luka, a nama se svidjela i tijekom ljeta smo napravili ovaj park. Također, izgradili smo i kombinirano igralište, a s ulaganjima u sportsku infrastrukturu nastavit ćemo i u svim ostalim mjestima, jer naša je želja da svim našim mještanima omogućimo što kvalitetnije uvjete za rekreativno bavljenje sportom- ispričao nam je načelnik.

A da je park pun pogodak, govori i podatak kako je njegovom izgradnjom porasla i zainteresiranost za bavljenje street workoutom.

-Djeca iz dana u dan napreduju, što me čini zadovoljnim. Drago mi je, ako sam nekog potaknuo na promjene i zdrav način života, jer tako su i na mene utjecali- zaključio je Luka Šimić, koji se ovim sportom bavi već pet godina.IĐ

swo rugvica1 swo rugvica2 swo rugvica3 swo rugvica4