Ponedjeljak, 22 Srpanj 2024 19:51
Ad Top Header

27. Zagrebački maraton: Dvoje novih maratonaca i dvoje novih polumaratonaca u redovima AK Martin Dugo Selo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U nedjelju 14.10.2018. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održan je 27. Zagrebački maraton, polumaraton i utrka građana. Oko 4000 trkača okupiralo je uži centar Zagreba i izmamilo navijače na ulice. Od glavnog zagrebačkog trga do Dubrave na istoku te nazad Ilicom do Selske na zapadu trkače je pratila dobra atmosfera, česte okrepe, glazbeni program na nekoliko lokacija te – finišerska medalja u cilju.

Atletski klub Martin Dugo Selo i ove je godine ovdje imao lijep broj svojih predstavnika, od kojih se čak dvoje usudilo upustiti u priču zvanu „maraton“, a dvoje je prvi put trčalo polumaraton. Marina Bionda i Dijana Peći odlučile su trčati utrku građana na 5 km, a prvi klupski polumaratonac koji je ušao u cilj bio je Neven Matijaš. Odmah iza njega finiširao je relativno novi član Kluba Josip Jakšić kojemu je ovo bio prvi polumaraton. Kao prva klupska polumaratonka stigla je Ljiljana Cuković Kinder, a iza nje Željka Valentić kojoj je ovo prvi polumaraton nakon godinu i pol dana. Par minuta kasnije polumaraton je završila i Ivona Čarapar, a potom i Zvonimir Pigac koji je ovoga puta bio podrška prijatelju na njegovom prvom polumaratonu. Sljedeća je ciljnom ravninom prošla polaznica ovogodišnje Male škole trčanja; Elena Tejana Novotel prvo nas je iznenadila svojom prijavom na polumaraton, a potom nas je ugodno iznenadila i svojim rezultatom. A i gđa Ivana Radošić otrčala je svih 21,1 km, usprkos tome što je negdje na desetom kilometru pala preko tramvajskih šina i ozlijedila nos, usne, koljeno, a kasnije se ispostavilo da kosti šake i prsta imaju više prijeloma. Skidamo joj kapu!

A od ove nedjelje AK Martin Dugo Selo u svojim redovima ima i jednog novog maratonca te prvu maratonku u povijesti kluba! 14.10.2018. – datum koji će Krunoslav Bertek i Ružica Vidović zasigurno zauvijek pamtiti. Iako su oni postali vrsni trkači u relativno kratkom periodu, taj je dan više rezultat njihove nesalomljive volje i upornosti negoli treninga koji si zbog poslovnih i obiteljskih obaveza često ne mogu priuštiti. Bilo je tu uspona i padova tijekom ta 42,2 km, ali na kraju su napravili ono po što su došli – postali maratonci! Kada su došli u klub (Kruno prije 2,5 godine preko Male škole trčanja, a Ružica prije 1,5 godinu) na ovakvo nešto vjerojatno nisu ni pomišljali. Ipak, svakim novim treningom pomicali su svoje granice i zadavali si veće ciljeve, a uz podršku obitelji i (klupskih) prijatelja, ti su ciljevi postali lakše dohvatljivima. Čestitamo svima, ali posebno novim maratoncima i polumaratoncima te se veselimo njihovim novim pobjedama!

Utrka građana (5 km)

Marina Bionda 28:52

Dijana Peći 32:24

Polumaraton (21,1 km)

Neven Matijaš 1:45:40

Josip Jakšić 1:45:59

Ljiljana Cuković Kinder 2:08:18

Željka Valentić 2:11:11

Ivona Čarapar 2:14:50

Zvonimir Pigac 2:19:20

Elena Tejana Novotel 2:39:48

Ivana Radošić 3:01:02

Maraton (42,2 km)

Krunoslav Bertek 4:37:16

Ružica Vidović 4:37:25

AK Martin 1 AK Martin 2 AK Martin 3 AK Martin 4 AK Martin 5 AK Martin 6 AK Martin 7 AK Martin 8