Nedjelja, 19 Svibanj 2024 05:18
Ad Top Header

Stari/novi predsjednik na čelu dugoselskog trećeligaša

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na skupštini održanoj u utorak 20. lipnja, donesena je odluka o tome tko će sjesti u fotelju vodećeg čovjeka kluba iz Dugog Sela, nakon neočekivane ostavke poduzetnika Dragana Radića na poziciji predsjednika, tijekom sastanka uprave kluba 13. lipnja.

Njegov nasljednik ujedno je i prethodnik – Mladen Vrabec vratio se na čelnu poziciju u svom četvrtom mandatu.

„Prije svega želimo biti stabilan trećeligaš i igrati bez stresova. Ako to bude drugo, treće ili prvo mjesto - kamo sreće. Želim da igramo lijep nogomet imamo gledatelje i pune tribine.“

Odlaskom Radića, ostavke su dali i ostali članovi njegovog odbora, ali dolaskom Vrabeca moguće je očekivati povratak nekih od glavnih aktera za dugoselskog trećeligaša. Među njima se najviše ističe Marko Nujić koji je blisko surađivao sa bivšim, odnosno sadašnjim predsjednikom.

„Ubojito“ vodstvo otvara vrata velikoj ambiciji

Podsjetimo se sezone 2014./15. u kojoj su Dugoselci pod vodstvom Milivoja Bračuna uz tadašnjeg sportskog direktora Nujića i predsjednika Vrabeca osvojili treće mjesto – prvi je bio GNK Dinamo II, a druga HNK Rijeka II.

„Zamolio sam upravu za malo vremena kako bih sastavio što kvalitetniji izvršni odbor.“

Naravno, tada je Dugo Selo imalo širi kadar u odnosu na prošlu i ovu sezonu, s time da je momčad ove godine ipak djelovala znatno bolje na terenu, nego ona iz sezone 2015./16. Ubojiti trojac mogao bi još jednom zatresti 3. HNL Zapad, poslože li se sve kockice kako je i planirano. Pregovori s Bračunom u završnoj su fazi, a povratak Nujića je praktički gotova stvar. Želje trenera Bračuna su jasne, a to je ostanak u klubu s kojim je napravio odličan rezultat prije dvije sezone, nakon čega se oprostio s Plavima i preuzeo kormilo mlađe reprezentacije. Povratak trojca koji je vodio klub s Gradskom stadiona u povijesnoj sezoni do trećeg mjesta, opet ima priliku biti okupljen i uz sve bolje Plave na terenu povesti Dugo Selo na zasluženo mjesto u vrhu 3. HNL.

Denis Remenar