Srijeda, 25 Svibanj 2022 14:43
Ad Top Header

Marija Badrov slijedi svoje snove: Naša Mare uspješna na svom drugom plivačkom maratonu Preko-Zadar

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Marija Badrov, plivačica s invaliditetom iz Dugog Sela, ostvarila je novi sportski pothvat – po drugi puta je sudjelovala na plivačkom maratonu Preko – Zadar. Tradicionalni, 47. maraton, u organizaciji Plivačkog kluba Zadar, održan je povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, na obljetnicu "Oluje". Dug je 4,5 kilometara, a naša Mare zahtjevnu dionicu isplivala je za sat i pol (1:30:03) i tako popravila svoj osobni rekord s prošlogodišnjeg maratona za 6 minuta.

 

Jedanaestogodišnjakinja problema u moru nije imala, maratonu su prethodile pripreme. U pratnji na brodu bio je Ivan Štivičić iz Dugog Sela, podršku su pružili treneri Ivan Perzl i Renato Škulić. Mlada plivačica je imala i najviše navijača što na startu što na cilju jer je dosta Dugoselaca provodilo godišnji na tom području, uz ponosne roditelje, rodbinu, prijatelje, kumove. Maraton Preko-Zadar odlučila je ponovno svladati jer joj se prošle godine jako svidjelo.

„Odlučila sam ponoviti maraton, s malo većim očekivanjima. Svidio mi se Zadar i druženje nakon maratona. Dok sam plivala osjećala sam se super, probala sam plivati brže nego lani. Ako mi obaveze u matičnom PK Natator dozvole, voljela bih ponoviti ovu dionicu“, rekla nam je Marija.

Ovogodišnji Plivački maraton Preko - Zadar okupio je 110 plivača svih dobnih skupina. Najbrži je, s vremenom od 55 minuta i 32 sekunde bio Božo Puhalović iz PK Zadar, od plivačica Lucija Aralica iz Hrvatskog akademskog kluba daljinskog plivanja Mladost koja je maraton preplivala za 1 sat 1 minutu i 15 sekundi. Nakon službenog dijela natjecanja i podjela medalja u svim kategorijama koje su bile određene starošću/mladošću natjecatelja kao i fizičkim predispozicijama s obzirom da su se natjecale i osobe s invaliditetom, druženje je nastavljeno u neformalnom tonu. Podsjećamo kako je, zbog prošlogodišnjeg Marijinog sudjelovanja, kategorija plivača s invaliditetom uvrštena u natjecanje. Vrijedna osnovnoškolka i uspješna plivačica prošle je godine primila i Godišnju nagradu Grada Dugog Sela na području promicanja ljudskih prava zbog iznimnih sportskih rezultata i borbe za jednaka prava osoba s invaliditetom.

„Prvo ću se odmoriti jer tek je sada završila moja plivačka sezona. U pripremi je plivački kamp, a u sljedećoj godini se spremam biti još bolja“, rekla je o svojim planovima s velikim osmijehom Mare koja uspješno slijedi svoje snove. AMŠ

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-