Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:12
Ad Top Header

KRUNO FIŠTER, junak Rugvica Save 1976: Rekao sam dečkima da ću ih uvesti u Četvrtu ligu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Upravo je Fišter pogotkom u 47. minuti donio nadu u domaći prekret, koji je potvrdio Glasnović pogotkom s 11 metara, nakon što je gostujući vratar prekršajem zaustavio upravo Fištera

 

Rugvica slavi povijesni uspjeh. U novoj sezoni Rugvica Sava 1976 igrat će u Četvrtoj ligi. Malo tko je vjerovao u takav rasplet, nakon prvog susreta i dva gola zaostatka. No „dvanaest žigosanih“, kako je naveo kapetan momčadi Martin Ivanić, dali su sve od sebe da naprave preokret i potpišu povijesni uspjeh rugvičkog nogometa.

Junak slavlja bio je Kruno Fišter, koji je propustio prvu utakmicu, dok je u jučer odigranom susretu pokazao kako još uvijek nije za mirovinu, koju je najavio ako uvede momčad u 4. NL. Upravo je Fišter pogotkom u 47. minuti donio nadu u domaći prekret, koji je potvrdio Glasnović pogotkom s 11 metara, nakon što je gostujući vratar prekršajem zaustavio upravo Fištera.

-Imao sam osjećaj da ću to napraviti. Baš sam i s dečkima pričao i rekao im kako ću ih uvesti u Četvrtu ligu i otići u veterane. Sad i ja razmišljam, što napraviti. No, bliži sam ostanku u seniorskom nogometu- rekao nam je domaći junak, Kruno Fišter.

-Moramo priznati kako su igrači Brezovice bili fizički spremniji, što se i vidjelo. No, mi smo kao ekipa dali i posljednji atom snage. Išli smo na sve i ništa, a onda se pokazalo da ljubav, želja, volja i htijenje mogu biti presudni- nadodao je Fišter te odjurio na slavlje s igračima i navijačima, koji su tijekom cijelog susreta bodrili svoju momčad.

-Šta reći nakon svega. Uspjeli smo iskoristiti ponuđenu šansu i postići sjajan rezultat. Dali smo i posljednji atom snage. Čestitam dečkima i Žutoj legiji na svemu- nadovezao se kapetan Martin Ivandić, koji je odradio sjajnu rolu u veznom redu.

-Išli smo na to da zadržimo nulu prvo poluvrijeme, jer znali smo da će oni postajati sve nervozniji kako će vrijeme prolaziti. Odradili smo se što smo se dogovorili. Imali su oni svojih šansi, no obranili smo se i na kraju je sve završilo kako je trebalo- zaključio je Ivandić.iđ

DSC 0852 DSC 0910 1 DSC 0914 1

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-