Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:17
Ad Top Header

Rugvica Sava 1976 na krilima Krune Fištera izborila Četvrtu ligu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Značaj i važnost druge kvalifikacijske utakmice za popunu 4. NL Središte kao da je vezao noge domaćim nogometašima koji u prvom poluvremenu nisu niti jednom ozbiljno zaprijetili prema gostujućim vratima. S druge strane gosti iz Brezovice su doputovali s prednošću od 3:1 iz prve utakmice i agresivnijom igrom stvarali pritisak prema domaćim vratima, ali i igrali s dozom kalkulacije.

 

U 9. minuti Smolčić je pucao glavom sa 6 metara, ali je domaći vratar Marić nevjerojatnom obranom spasio svoja vrata izbivši loptu u korner. Fabijanec je u 33. minuti probio po lijevoj strani i potom na drugoj vratnici pronašao Kulaševića koji je neometan s 11 metara loše pucao pa je tako i druga izgledna šansa za goste ostala neiskorištena.

Rugvica Sava 1976 otvara drugo poluvrijeme kao iz snova, jer je u 47. minuti stvorila prvu 100% prigodu koju je pretvorila u vodstvo. Glasnović je povukao loptu na sredini terena i potom dodao iskusnom Fišteru koji je s 12 metara prebacio istrčalog vratara Pedića.

Brezovica je preko Kulaševića zaprijetila u 50. minuti koji je snažno pucao s 20 metara, ali je Marić sigurno obranio udarac. Ključni trenutak utakmice zbio se u 58. minuti kad se Mizan oslobodio dvojice gostujućih igrača i potom gurnuo loptu Fišteru kojeg je u kaznenom prostoru srušio Pedić, a sudac Borojević opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Glasnović.

Uzaludni su bili kasnije napadi gostiju jer su domaći nogometaši taktički mudrom igrom zatvarali sve putove prema svojim vratima. Na kraju je domaćih „dvanaest žigosanih“ nogometaša sasvim zasluženo postiglo povijesni rezultat za svoj klub i izborili ulazak u 4. NL Središte.

Poseban ugođaj utakmici davale su navijačke skupine Žuta legija iz Rugvice i Green boysi iz Brezovica. Jedina crna mrlja utakmice desila se u samom finišu utakmice kad je nekolicina neodgovornih navijača iz Brezovice bacila u teren nekoliko baklji koje je pokupila domaća redarska služba.

Poslije 40 godina Rugvica Sava 1976 je ponovo zakoračila u međužupanijski rang natjecanja i stekla status hrvatskog četvrtligaša. Taj status nosi i mnogobrojne obveze, odgovornosti, viši nivo organizacijske i financijske posloženosti te kvalitetniji igrački sastav, ali i stjecanje renomea i ugleda kluba u 4. rangu hrvatskog nogometnog natjecanja.

Kvalifikacijska utakmica za ulazak u 4. NL Središte

RUGVICA SAVA 1976 – BREZOVICA 2 : 0

STRIJELCI: 1: 0 Fišter (47), 2:0 Glasnović 11m (68).

RUGVICA SAVA 1976: Marić 8, Bošnjak 7, Perković 8, Kušeković 7 (od 46. Ćuković 7), Kotoraš 7, Ivandić 7,5, Belić 7,5, Fišter 8, Glasnović 8, Noršić 7, Mizan 7,5. TRENER: nema.

BREZOVICA: Pedić 6, Šoštarec 6,5, Gorski 7, Smolčić 7, Gorše 6,5 (od 67 Savić -), Zirdum 6,5, Altić 6, Kulašević 6,5 (od 56. Dodig 6), Fabijanec 6,5 Sokić 6, Skender 6,5. TRENER: Nikola Pustak 6,5.

 

rugvica 4 1 rugvica 4 2 rugvica 4 3 rugvica 4 4 rugvica 4 5

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-