Srijeda, 19 Lipanj 2024 11:38
Ad Top Header

AK Martin Dugo Selo: Uspješno sudjelovanje na polumaratonima Hendrix i Brijuni

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dva polumaratona, jedan kultni kojeg velik broj trkača trči jer im je prirastao srcu - Hendrix polumaraton i jedan poseban zbog lokacije na kojoj se trči - Brijuni polumaraton, otrčali smo proteklog vikenda.

Hendrix polumaraton sad je već tradicionalna utrka posvećena poznatom mostu i još poznatijem gitaristi. Start utrke kako i naziv kaže bio je ispod „Hendrixovog mosta“, a pored polumaratona duljine 21,098m km trkači su mogli trčati i utrku na 5 km. Ova je utrka itekako poznata našoj Danijeli Marijanović koja ju je ove godine otrčala sedmi put i ostvarila vrijeme 2:07:27 kojim je zauzela 186. mjesto u ukupnom poretku i 43. među ženama. Uz nju trčao je i Dušan Dojčinović koji je ovu utrku trčao drugi puta i ostvario vrijeme 1:47:40 kojim je zauzeo 55. mjesto u ukupnom poretku i 50. među muškarcima.

Kako su organizatori naveli u opisu ove utrke „Priča o polumaratonu Hendrix u biti je priča o najpoznatijem zagrebačkom, ujedno i hrvatskom trkalištu – legendarnom savskom nasipu koji je u posljednjih 50-ak godina dao beskrajno more trkača i bio glavni generator, u zadnje vrijeme, moćnog trkačkog pokreta.“

AK Sljeme - organizator

Brijuni polumaraton trkače mami samom lokacijom trčanja pa je namamila i četvero naših članova koji su ostvarili sljedeće rezultate: Ingo Berko s vremenom 1:53:03 zauzeo je 41. mjesto, Nino Vodvarka sa vremenom 1:53:50 46. mjesto, Iva Lednicki sa vremenom 1:54:37 47. mjesto te Zvjezdana Jagnić Mandić sa vremenom 2:15:32 90. mjesto.

I na ovoj utrci u ponudi su bile dvije dužine, polumaraton i 10 km. Brijuni polumaraton atletska je trka ukupne duljine 21,098m sa startom na Velikom Brijunu, a sastoji se od dva kruga.Uz morski ugođaj, prekrasnu prirodu i zvuk galebova, sigurni smo da je našim trkačima utrka ostala u lijepom sjećanju.

Foto: Atletski klub Martin Dugo Selo

         AK Sljeme

         Nacionalni park Brijuni

 

B1.jpg B2.jpg B3.jpg B4.jpg B5.jpg B6.jpg B7.jpg Brijuni1.jpg Brijuni9.jpg H1.jpg H2.jpg H3.jpg H4.jpg H5.jpg