Utorak, 09 Kolovoz 2022 05:52
Ad Top Header

Biciklistički klub Dugo Selo ima dva prvaka Hrvatske

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Utrkom na Zlatom ratu (Bol, Brač) pod nazivom „Na dva kola oko Bola“ održanoj u subotu 05.10. završio je MTB XCO Kup Hrvatske 2019. XCO je disciplina u brdskom biciklizmu gdje se vozači natječu na kružnoj stazi uređenoj po šumi i zahtjevnom terenu sa puno uspona, te tehnički zahtjevnim spustevima. Biciklistički klub Dugo Selo i ovaj put je bio izvrstan!

Naši mali zmajevi osvojili su sve što se osvojiti dalo i vratili se kući sa punom vrećom medalja, dva zlata i srebrom u završnoj utrci, te sa dva prvaka Hrvatske u MTB XCO Kupu Hrvatske. Zlato sa bolske utrke u kategoriji do 7 i do 9 godina kući su donijeli Toni Mikulić i Luka Dragičević, dok je Rene Vršić osvojio sjajno srebro. Ivan Bokun zauzeo je izvanredno četvrto mjesto u kategoriji ispod 13 godina, dok je Luka Rađenović bio odličan šesti u istoj kategoriji. Kako je bolska utrka ujedno bila i posljednja utrka MTB XCO Kupa Hrvatske dodijeljena su i odličja za ukupni poredak. Prvaci Hrvatske u pripadajućim kategorijama su Toni Mikulić i Luka Dragičević, dok je Rene Vršić u ukupnom poretku osvojio broncu!

Također, 06.10. naši dečki sudjelovali su u rekreativnom usponu na Vidovu goru i osvojili sam vrh otoka Brača. Uspon dug 21km nije bio nimalo lak. Kombinacija asfalta, makadama, planinarskih puteva i surove prirode uz puno napora, truda i prolivenog znoja dovela ih je do samog cilja gdje su također osvojili medalje (Luka Rađenović, Ivan Bokun, Rene Vršić i Dragan Mikulić).

Ova sezona je bila iznimno uspješna za BK Dugo Selo, ponosni smo na naše dečke i želimo im i dalje puno kilometara na biciklima, uspjeha, radosti i veselih druženja. Bravo!

© 2019 Dugoselski Šport - Sva prava zadržana. . Designed By - FRIC-