Nezaustavljive Rugvičanke i dalje neporažene: UVJERLJIVO NADJAČANA LIBRA-TEHNIČAR

3. HRL Središte – 8. kolo

ŽRK Rugvica (12:6) 26:16 RK Libra-Tehničar

Dvorana: ŠŠD Rugvica, nedjelja, 29. listopada, 18:00

Suci: Andrea Erceg (Bjelovar) i Šime Vidaković (Garešnica)

 

Rugvičanke su u nedjelju 5. studenog upisale pobjedu u gostima kod Ivanića 2 (28:31), a jučerašnjim slavljem protiv Libre-Tehničar nastavljen je niz od osam pobjeda.

Dominacija Rugvičanki protiv Libre bila je vidljiva gotovo cijelu utakmicu. Gošće su uspjele pratiti tempo domaće momčadi do početnih 4:4, nakon čega Rugvičanke odlaze na +6 do kraja prvog dijela. Barilićev sastav postepeno je povećavao prednost u nastavku, a najviše pogodaka Libra je primila preko krila, gdje su najučinkovitije bile Budim (5) i Kampić (5). Potrebno je spomenuti i obrambene kvalitete rugvičkih rukometašica koje su primile samo 6 pogodaka nakon pola sata igre, za što je uvelike zaslužna golmani Josipa Jukić.

U kasnijoj fazi utakmice Rugvičanke su otišle na 7, odnosno 8 pogodaka razlike. Konačnih 10 razlike i ukupni rezultat 26:16 postavlja atraktivnim pogotkom u samoj završnici Sandra Remenar. Uvjerljiva pobjeda nad Librom postignuta je bez Ana Radovac, jedne od glavnih igračica koja je izostala zbog ozljede, što ujedno pokazuje kvalitetu Rugvičanki kao momčadi. Trenutno je ŽRK Rugvica jedina momčad koja bilježi stopostotnu realizaciju, odnosno osam pobjeda u osam utakmica, što joj donosi mjesto na vrhu tablice koje vodi u viši rang natjecanja.

Rugvica (strijelci): Budim 5, Kirin 4, Jakšić 4, Vincek 2, Ivanda 2, Kampić 5, Remenar 4

Stručni stožer: Zvonko Barilić (sl. predstavnik), Andrea Mikulić (trener B)

Libra-Tehničar (strijelci): Rajković 4, Lujanac 2, Jambrešić 2, Sertić 1, Pantović 4, Andrijanić 3

Stručni stožer: Mario Kezerić (sl. predstavnik), Marijana Švrljuga (trener B)

 

Sljedeća postaja ŽRK Rugvica je sraz protiv ŽRK Dugo Selo '55 2 u Gradskoj sportskoj dvorani Dugo Selo. Derbi susjednih klubova obilježit će 9. kolo, a dodatni naboj susretu donosi povratak bivših igračica Dugog Sela na dugoselski parket u dresu Rugvice.

Denis Remenar

Fotografija i izvor: ŽRK Rugvica