6. Memorijalni turnir „Tomislav Bendra“ u mini rukometu

U nedjelju, 5. studenog, odigran je u Dugom Selu 6. Memorijalni turnir „Tomislav Bendra“ u mini rukometu u organizaciji Rukometnog kluba „Polet“. Turnir je održan u spomen na našeg preminulog igrača, 14-godišnjeg Tomislava Bendru.

U listopadu 2011. godine tragično smo izgubili našeg člana, prijatelja i suigrača 14-godišnjeg Tomislava Bendru, koji je preminuo na treningu od posljedica zatajenja srca. Tomislav će zauvijek ostati u našim srcima, a ovim turnirom želimo mu odati zasluženu počast. 

Natjecanje je održano u kategoriji dječaka 2008. godište i mlađi. Ukupno su nastupile rekordne 32 ekipe, a već treću godinu zaredom turnir je međunarodnog karaktera. Na turniru su osim ekipa iz Hrvatske nastupile ekipe RK „Kozara Mlijekoprodukt“ i RK „Bijeljina“ iz Bosne i Hercegovine te ekipa SC „Ferlach“ iz Austrije.

Nakon odigranih točno stotinu utakmica, najboljom se pokazala ekipa RK „Rudar“ koja je u finalu pobijedila ekipu RK Gospića. Treće mjesto osvojila je ekipa RK „Kozara Mlijekoprodukt“ u tijesnoj pobjedi protiv domaće ekipe RK „Polet“.

Među dječacima su se posebno istaknuli Ino Škreb (RK „Rudar“) kao najbolji igrač i Luka Borovac (RK „Gospić“) kao najbolji vratar turnira. Osim njih, nagrade za najbolju petorku turnira dobili su Ivano Ešegović (RK „Polet“), Dimitrije Mitrović (RK „Kozara Mlijekoprodukt“), Ivan Borovac (RK „Gospić“), Fabian Voss (RK „Rudar“) i Hrvoje Planinčić (RK „Rudar“).

Rukometni klub Polet zahvaljuje se svima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira, načelniku Općine Brckovljani g. Željku Funteku, donatorima, svim našim gostima i posebno obitelji Bendra kao i brojnim navijačima koji su turnir pratili s tribina. Na kraju čestitamo pobjednicima i svima želimo da se i dogodine vidimo na turniru.

Antonio Rajič

Predsjednik RK „Polet“

IMG_0094.JPG IMG_0112.JPG IMG_0121.JPG logo.PNG