Pobjeda ŽRK Dugo Selo 55 nad ŽRK Umag

U nedjelju 5. studenog u Gradskoj sportskoj dvorani odigrana je još jedna utakmica 7. kola 1. Hrvatske rukometne lige. ŽRK Dugo Selo 55 ugostile su ekipu iz Umaga. Rukometašice Dugog Sela ostvarile su pobjedu i to rezultatom 28:19.

Prvo poluvrijeme pokazalo se teškim za obje strane. Čvrsta obrana timova nije dopustila da lopta nađe put u gol. Utakmica je započela dinamično i žustro te su na taj način obje ekipe odmjeravale svoje snage. Nakon četiri minute pada prvi gol od strane gostiju nakon čega gosti imaju kratku dominaciju na terenu. Rukometašice Dugog Sela propustile su velik broj dobrih kontra napada što je pomalo izazvalo brigu kod trenera Plašića. Trener ŽRK Dugo Selo u Nenad Plašić u sedmoj minuti zove time out što se pokazalo vrlo dobrim potezom. Nakon kratkog predaha rukometašice Dugog Sela zabijaju gol za golom te dolaze do izjednačenja. Moramo pohvaliti i golmanicu Maru Budić koja je imala 20 obrana što je itekako osiguralo pobjedu nad ŽRK Umag. Budić je obranila ključne lopte te je na taj način podigla moral cijele ekipe. ŽRK Dugo Selo napokon preuzima stvari u svoje ruke te u dvije odlično realizirane kontre postižu vodstvo što ih dovodi do dva gola razlike i odlaska na odmor.

U drugo poluvrijeme rukometašice Dugog Sela vraćaju se na teren boljeg raspoloženja te ne dopuštaju gostima da se približe golu. Obrana je bila čvrsta i stabilna a sugestije trenera Plašića su itekako urodile plodom. Budić i dalje brani ključne lopte. ŽRK Umag je doživio raspad sistema, svaki pokušaj napada im propada što su dugoselke dobro iskoristile te ih kaznile golovima. Rukometašice Dugog Sela u potpunosti su zavladale zadnjim minutama drugog poluvremena što je u konačnici dovelo i do pobjede rezultatom 28:19.

Pitali smo cure jesu li zadovoljne utakmicom?

„Početak utakmice je bio kakav je, zaradilo smo šanse, kad smo se posložile dobro je krenulo što se pokazalo i na rezultatu. Mi smo ekipa koja dosta trči kontre i u principu ih realiziramo nekad više nekad manje. No poradit ćemo na realizaciji kontri jer sve bi htjele pogoditi kad nam se već pruži prilika. Moram reći da je obrana odlično odradila svoj posao kao i golmani koji su stajali iza nas. Iz dobre obrane proizlazi bolji napad kao i samopouzdanje.“, rekla nam je Iva Rokavec.

„Bila je prisutna jedna određena doza treme što se moglo vidjeti na početku utakmice. Nakon nekoliko minuta smo se opustile no ruka je i dalje bila malo stisnuta. Cure protiv kojih smo igrale imaju dosta pobjeda te smo opreznije ušle u utakmicu.“, istaknula je Anamarija Galić.

Trener Plašić bio je vidno zadovoljan rezultatom.

„Krenuli smo dobro ali smo imali lošu realizaciju u napadu. pronašli smo dobrih osam do devet čistih situacija koje nismo iskoristili te se stvorio jedan grč. No nastavilo smo igrati koncentrirano, postavili smo dobru obranu nakon čega su uslijedili i lakši golovi. Bilo nam je vrlo bitno da ne izgubimo tempo utakmice. Igramo kako bi se reklo domaćinski, ne dopuštamo protivniku da nam se približi bodovima niti pobjedom. Danas je obrana bila izvrsna. Nadam se da će igračice koje imaju manju minutažu dobiti priliku da je povise i da se pokažu na terenu.“, zadovoljno je rekao trener Plašić.

Strijelci:
I.Rokavec 6, V.Čamber 5, J.Bebek 4, A.Galić 4, A.Božić 3, J.Mamić 2, L.Kapetanović 2, L.Ljubić, P.Franjić 1, L.Marjančić, K.Svetec, D.Prevendar.
Obrane:
M.Budić 20 obrana, I.Šebalj 1 obrana.
Stručni stožer:
Nenad Plašić (trener), Tanja Plašić (sl. predstavnik), Dubravka Tunjić (tehniko)

Kristina Pavlić

2002.jpg 2004.jpg Najava-17-18.jpg zrkds551.jpg zrkds552.jpg zrkds553.jpg zrkds554.jpg zrkds555.jpg zrkds556.jpg zrkds55naslovna.jpg