RK POLET OSVOJIO 2. MJESTO NA ZAVRŠNICA PRVENSTVA HRVATSKE ZA DJEČAKE 2006./2007. GODIŠTE U UMAGU

Dječaci rukometnog kluba Polet izborili su nastup na završnici prvenstva Hrvatske u Umagu na kojoj je nastupalo 20 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske. Ekipe su bile podijeljene u 4 skupine, sa po 5 ekipa.

RK Polet se je smjestio u skupini D zajedno sa ekipama MRK Opatija, RK Olimpija iz Vodica, RK Dubrava iz Zagreba i RK Ivančica iz Ivanca. U skupini smo ostvarili 3 pobjede i jedan poraz te završili na drugom mjestu iza ekipe RK Ivančica Ivanec.

REZULTATI SKUPINE:

  • RK POLET – MRK OPATIJA 14:7 (6:2)
  • RK POLET – RK IVANČICA IVANEC 6:13 (3:8)
  • RK POLET – RK DUBRAVA 15:6 (8:3)
  • RK POLET – RK OLIMPIJA 14:13 (8:5)

Kako smo završili na drugom mjestu u skupini morali smo ići u razigravanje za ulazak u četvrtfinale. U razigravanju smo se sastali sa ekipom RK Viro iz Virovitice. Ovo je bila teška i borbena utakmica od samog početka u kojoj su naši dječaci pokazali da su kvalitetetnija ekipa te ostvarili pobjedu.

OSMINAFINALA:

  • RK POLET – RK VIRO VIROVITICA 18:11 (9:5)

U četvrtfinalu susreli smo se sa ekipom RK Solin koja je bila pobjednik skupine B i bez poraza plasirala se direktno u četvrtfinale. Pobjeda u ovoj utakmici je jednoj od ove dvije ekipe donosila borbu za medalje. Utakmica je bila neizvjesna svih 30 minuta te smo na kraju pobijedili jedan razlike

ČETVRTFINALE:

  • RK POLET – RK SOLIN 12:11 (7:7)

Zadnji dan natjecanja odigravala su se polufinala, utakmica za 3. mjesto, te finale. Prvo polufinale bile su ekipe RK Rudar i RK PPD Zagreb, a drugo polufinale RK Polet i RK Rugvica.  Protiv ekipe Rugvice odigrali smo najbolju utakmicu na cijelom turniru i ostvarili visoku pobjedu. Na veselje svih dječaka, publike i roditelja plasirali se u finale. Drugi finalist bila je ekipa RK Rudar koja je na penale porazila ekipu RK PPD Zagreb.

POLUFINALE:

  • RK POLET – RK RUGVICA 21:12 (10:7)

Zadnja utakmica natjecanja pred punim tribinama dvorane Marije i Line u Umagu odigrana je finalna utakmica između dvije ekipe koje su najviše pokazale na ovome turniru, a to su ekipe RK Polet i RK Rudar. Utakmica je bila izjednačena 20-tak minuta, kada se ekipa Rudara odvaja na 2, 3 razlike i mirno provodi utakmicu kraju. Naši dječaci odigrali su jako dobar turnir i ostvarili puno više nego smo očekivali.  Nakon generacija dječaka 2002./2003. godište koji su bili prvaci Hrvatske u svojem godištu, ovo je druga generacija koja se je plasirala na završnicu prvenstva Hrvatske i odmah pokazala zavidne rezultate.  Ovi dječaci su ove godine ostvarili još jedan rezultat hvale vrijedan, a to je 2. mjesto na neslužbenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu koje se održavalo u Karlovcu.  Čestitamo svi igračima koji su nastupili na završnici, te trenerima Antoniu Rajiču i Filipu Glavašu na ovome velikom uspijehu za Rukometni klub Polet i općinu Brckovljani.

FINALE:

  • RK POLET – RK RUDAR 11:16 (8:9)

Naš igrač Fran Kokot Miloš proglašen je za najboljeg srednjeg igrača na turniru. Čestitamo svim igračima koji su nastupili na završnici, te trenerima Antoniu Rajiču i Filipu Glavašu na ovom velikom uspijehu za Rukometni klub Polet i Općinu Brckovljani.

PREDSJEDNIK

Antonio Rajič

1 2 3 4 5 6