Ozljede dolaze na naplatu, ali Dugo Selo pronalazi lijek

Pužinovo Dugo Selo odlično je krenulo u proljetni dio prvenstva. Kroz nekoliko gola prometnulo prometnuli su se u jedne od boljih ekipa proljeća, ali onda su uslijedili problemi.

Točnije oni su se pojavili još u prvom kolu.  

„Pet kola je do kraja, a mi smo debelo u igri. HAŠK-a nije dobio, ni Samobor protiv Stupnika. To će biti neizvjesno do zadnje minute“ – Franjo Pužin o prvenstvu nakon utakmice protiv Maksimira.

U prvoj utakmici proljeća na Gradskom stadionu protiv HAŠK-a, travnjak je u 43. minuti napustio kapetan Stipe Mamuza, nakon nezgodnog doskoka. Na kraju se njegova ozljeda pokazala težom no što se prvotno mislilo. Stup obrane Plavih prekrižen je za ostatak sezone, no njegovu poziciju nadopunio je zahvalni Salatović. Također je utakmica protiv HAŠK-a bila posljednja za Matiju Micića, koji ušao u 89' umjesto strijelca Zubaka te potom obnovio staru ozljedu i ostao izvan stroja do kraja sezone.

Idući problem Dugog Sela je iskusni veznjak Dino Ivančević koji vuče ozljedu kroz cijeli proljetni dio, ali uspijeva odigrati većinu utakmica te čak i zabiti. Ostali problemi su standardni, odnosno žuti kartoni zbog kojih svako malo netko iz početne jedanaestorke propusti neku utakmicu. Posljednji problem je pad forme određenih igrača, gdje je najviše zakazalo proljetno pojačanje Dianežević te izostanak pravog rješenja na lijevom boku. Karlo Ivančić kao drugo veliko proljetno pojačanje, prometnuo se u jednog od najboljih pojedinaca Dugog Sela uz Filipovića, Mamića, Martića te kapetana Benkovića.

„Dino je cijelo proljeće ozlijeđen, a nama je nenadoknadiv hendipek Mamuza koji se ozlijedio u prvom kolu i to je teška situacija. Tu nemamo pravo rješenje, ali krpamo iz kola u kolo. Problemi su nastali sredinom prvenstava – svako kolo ozljeda dvije, karton treći, žuti.“

Iako u problemima koje za sobom nosi završni dio prvenstva, Dugo Selo je u dobroj poziciji da par kola prije kraja prvenstva potvrdi status trećeligaša za iduću sezonu, a prilika za to je sraz u Krapini protiv posljednjeg Zagorca kojemu doslovno, gori pod nogama. Usvoji li Dugo Selo bod ili tri na ŠRC Podgora, onda će njihov cilj biti bliže ostvarenju, a potvrda će se čekati protiv Vrbovca na Gradskom stadionu.

Denis Remenar