Utorak, 16 Travanj 2024 06:24
Ad Top Header

EMANUEL BENKOVIĆ pojačao Rugvica Savu 1976: Vjerujem da imamo kvalitetu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prvo zvučno ime koje je sletjelo u Rugvicu je ono iskusnog dojučerašnjeg napadača Dugog Sela Emanuela Benkovića

Pobjedom nad Brezovicom nogometaši Rugvica Save 1976 izborili su ulazak među hrvatske četvrtoligaše. Viša i jača liga zahtijeva određene organizacijske i igračke promjene. Slaganje igračke križaljke započelo je jutro nakon velikog slavlja, a prvo zvučno ime koje je sletjelo u Rugvicu je ono iskusnog dojučerašnjeg napadača Dugog Sela Emanuela Benkovića.

- Ljudima iz kluba, a napose načelniku Mati Čičku obećao sam pomoći i igrati za svoj gušt. Dogovarali smo se za Jedinstvenu županijsku ligu, no momčad je izborila ulazak u ligu više, ali izdržat ćemo to - kaže na početku razgovora Benković te nastavlja.

- Malo je sve to sada malo prebrzo došlo, no vjerujem kako imamo kvalitetu. Nadam se da su dečki svjesni u koju smo ligu ušli. Probat ćemo se u hodu malo pojačavati i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Za „malu“ Rugvicu sada slijedi okršaji s nekadašnjim prvoligašem Zagrebom, drugoligašem Zelinom, ambicioznim Gajem iz Mača, ali i klubovima iz zagrebačke regije; Ravnicama, Sutlom, Gradićima, Lukavcem, Dinamo (OO) te klubovima iz Krapinsko-zagorske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

-Četvrtu ligu nisam nikada igrao. S dosta tih klubova igrao sam prijateljske utakmice. Ima tu dobrih klubova i igrača tako da će liga biti zahtjevna i teška. Čeka nas 17 utakmica do zime, tako da će biti naporno, zbog čega je potrebno da imamo i širok kadar momčadi- priča nam Emanuel.

U prvom kolu njega i nove mu suigrače očekuje teško gostovanje kod Lukavca.
-Vatreno krštenje odmah na startu. Idemo pokušati izvući što bolji rezultat. Vjerujem da imamo kvalitetu, a tko zna možda na kraju sve ispadne dobro- o subotnjem gostovanju će najzvučnije pojačanje Rugvica Save 1976.

Za legendu ljetos nije bilo mjesta u Dugom Selu

Posljednjih sezona Benković je bio neizostavni član udarne momčadi Dugog Sela. No, ovog ljeta za njega se nije pronašlo mjesto za ostanak u redovima dugoselskog trećeligaša, zbog čega je legenda kluba morala potražiti novu sredinu.

-Žao mi je što je sve tako na kraju ispalo. Nije mi žao što sam otišao, jer s tim ljudima tamo više nisam želio surađivati. Ispalo je kako je ispalo, a ja vjerujem da će se stvari jednom izmijeniti i možda ćemo opet na neki način surađivati- o odlasku iz Dugog Sela će naš sugovornik, koji je više od deset godina bio i kapetan momčadi.

-Neozbiljno je s njihove strane da se tako ponesu, no danas nažalost u nogometu nema pravila. Nema više legendi, jer rijetko tko vam prizna ono što ste napravili za klub. Jednostavno idemo dalje u nove pobjede- priča nam Benković, koji je između ostaloga u karijeri nosi dres Slaven Belupa, Sesveta, Vrbovca te austrijskih klubova.

-Najzrelije godine sam proveo u Dugom Selu gdje sam se i najduže zadržao. Svugdje je bilo lijepo na svojoj način. U Sesvetama je bila dobra mlada ekipa koja je igrala Drugu ligu, u Dugom Selu je bila dobra klapa i moji prijatelji, dok je Austrija bila neka avantura- o uspomenama iz drugih klubova će.

Osvajač i najbolji strijelac Kutije šibica

Osim na zelenim travnjacima, Benković je značajan trag ostavio i na malonogometnim terenima, te se kao jedan od rijetkih Dugoselaca može pohvaliti osvajanjem Kutije šibica, ali i titulom najboljeg strijelca na turniru.

-Bilo je tu puno dobrih igrača, no nitko nikada od njih nije osvojio Kutiju šibica. Ne smatram da sam najbolji, no mogu se pohvaliti da sam osvojio naš najprestižniji malonogometni turnir- kaže nam Benković, koji bi na zimu trebao sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u nogometu na pijesku u Rio de Janeiru.IĐ

benković2