Prekinut niz pobjeda na Gradskom stadionu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

3. HNL Zapad – 23. kolo

NK Dugo Selo 1:2 NK Dubrava Tim kabel

Gradski stadion, Dugo Selo, subota 23. travnja, 16:30

Strijelci: Dugo Selo – Emanuel Benković (39', 11m)

               Dubrava Tim kabel  – Blaženko Klarić (8'), Dragan Juranović (78', 11m)

Gledatelja: 202

Suci: Darko Jurčević, Igor Bahun, Nenad Marušić, Antun Lukić

Igrač utakmice: Dragan Juranović

Prvi puta u drugom dijelu sezone zakazalo je Dugo Selo na domaćem travnjaku. Gosti iz zagrebačke Dubrave, proigrali su nakon nekoliko loših izdanja u proljetnom dijelu te prekinuli niz odličnih partija Dugog Sela. Susret na Gradskom stadionu odlučili jedanaesterci te malo sportske (ne)sreće.

„Izgubili smo od bolje momčadi. Dubrava je kontrolirala igu. Meni su falila četiri igrača, tako da nisam imao mogućnosti nešto adekvanto zamijeniti. Jednostavno nismo bili pravi, par igrača je podbacilo i na kraju smo izgubili utakmicu“Franjo Pužin.

Slabiji start bez nekog ozbiljnijeg pritiska pružile su obje momčadi, a onda se dogodila jedna nezgodna situacija iz koje Dubrava dolazi u vodstvo. Klarić (8') upučuje udarac koji se odbija nezgodno od Salatovića u mrežu Kranjeca. Autogol Dugog Sela, pripisan je ipak Klariću. Na 2:0 mogao je povisiti Juranović, no Kranjec zaustavlja taj pokušaj. Krajem prvoj dijela Benković gura loptu prema slobodom Dianeževiću (38') koji hitro prolazi svoje čuvare, no biva zaustavljen ulaskom u kazneni prostor. Sudac pokazuje na jedanaest metara s kojih zabija kapetan Benković. U posljednjoj minuti prvog dijela, vratima Mustapića zaprijetio je Barišić. Na odbijenu loptu naletava Benković, ali vratar Dubrave brani.

U nastavku umjesto Ivančevića koji je obnovio ozljedu iz Opatije, ulazi Zubak te propušta odličnu priliku za vodstvo Dugog Sela nakon proigravanja Benkovića. Isto poput Dugoselaca u 38', Dubrava dobiva jedanaesterac u 77. minuti. Izvočad udarca je faulirani Juranović koji puca u donji lijevi kut. Kranjec čita stranu, ali udarac napadača Dubrave bio je neobranjiv.

„Mislim da smo zasluženo pobijedili. Dečki su odigrali jednu dobru utakmicu. Međutim, mi smo bili u jednoj psihološkoj krizi, gdje smo danas dokazali da smo bili bolja ekipa od Dugog Sela. Mislim da se dobro radi i rezultat mora nagraditi. Još nam fale neki igrači, ali imamo širi kadar i mislim da smo na pravom putu“ -Davor Matić, trener Dubrave.

Dugom Selu sada predstoji gostovanje u Vrapču, a nakon toga na Gradski stadion dolazi Maksimir. Vrapče će zbog kartona propustiti Filipović, a upitan je i nastup Ivančevića. U momčad se vraćaju suspendirani Martić i Skorin kako bi pomogli Plavima zadati udarac Vrapču koje ima tri boda više, dok je Vrbovec samo bod ispred Dugog Sela.

„Sredina je prvenstva, sada dolaze ozljede i kartoni i tu smo sada u jednoj teškoj situaciji, gdje nemamo kadar koji može podnijeti. Imamo trinaest do četrnaest igrača, a ostalo su mladići koji takav pritisak prvenstva ne mogu iznijeti.“

NK Dugo Selo: Kranjec, Ivančević (46'), Benković (C), Filipović, Mamić, Barišić, Salatović, Dianežević (81'), Baratilo, Ivančić, Cavalieri (81')

Zamjene: Bagarić, Vidović, Ačkar, Hrle (81'), Zubak (46'), Jelić (81'), Im

Trener: Franjo Pužin

NK Dubrava Tim kabel: Mustapić, El-Saleh, Alghoul, Šporčić, Juranović (90'), Mioković, Maloča (46'), Baučić, Abramović, Klarić (85')

Zamjene: Tomić, Progovečki, Kolak (90'), Čečura (46'), Stubičar (85'), Ćejvanović, Jurišić

Trener: Davor Matić

 

Dugo Selo STATISTIKA Dubrava Tk
7 udarci 8
3 udarci u okvir 7
3 korneri 3
13 prekršaji 10
4 žuti kartoni 2
0 crveni kartoni 0
0 zaleđa 3

 

Rezultati ostalih utakmica 23. kola 3. HNL Zapad

DOMAĆIN GOST REZULTAT
Krk Samobor 2:3
Jadran-Poreč Stupnik 7:5
Trnje Opatija 1:0
HAŠK Vrapče 0:1
Segesta Zagorec 4:2
Vinogradar Maksimir 2:0
Kustošija Vrbovec 3:1

 

Denis Remenar

IMG 8624 IMG 8625 IMG 8625 IMG 8627